e mag

">

duminică, 4 aprilie 2010

Paste romanesc

Inainte de toate, Hristos a inviat!
In timp ce toti se lamenteaza de faptul ca sarbatorile pascale si-au pierdut semnificatia si ca este doar un pretext sa mancam haotic, eu m-am dat de 3 ori peste cap sa transmit traditiile romanesti in Italia.
Cu mult ajutor din partea surorii si prietenei mele ce au sosit ieri in Parma (care mi-au adus bucate traditionale romanesti), astazi am putut sa promovez din nou, cat am putut eu de bine, mancarurile si obiceiurile romanesti.
Cu un meniu format din sarmale, oua rosii, cozonac, kaiser, salam de Sibiu, slanina cu ceapa, cascaval, drob, Tuica:D si friptura de diferite feluri de carne, am reusit sa impresionez publicul:P. A fost placut sa le explic despre fiecare in parte si sa vad cum turcii au ciocnit oua rosii cu polonezii si rusii.
Multumesc din suflet mamei mele care s-a intrecut pe sine cu cozonacul, ce a fost atat de apreciat incat a trebuit sa le dau si la pachet.
Pastrati in suflet spiritul romanesc pentru in fond, ne defineste pe toti.

9 comentarii:

  1. cat iti dau aia de la salam sibiu ca le faci reclama?
    si kaiserul intra la socoteala ca meniu traditional?
    si de ce in momentul in care ma gandesc la spiritul romanesc ma gandesc la protv international si valorile pe care le promoveaza? (nicholaus gutta, adi wonder si restul auritilor ) te rog nu intelege gresit nu am nimic cu cei de etnie rroma.. chiar respect traditiile lor. am ceva doar cu corciturile astea din cauza carora nici romanii nici rromii adevarati nu sunt priviti cu ochi buni nicaieri... bine poate doar la microsoft romanii dar e altceva acolo

    Silviu

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar m-am gandit sa nu dau numele brandului de salam, insa pana la urma nu vad de ce nu:P poate imi vor da 2 salamuri gratis:P. iar kaiser-ul...da nu e traditional romanesc, dar umple mesele romanilor de mult timp, alaturi de salata de boeuf de care am uitat sa mentionez in meniu. ai dreptate in ceea ce ai spus, insa datoria mea fata de restul romanilor este sa incerc, macar putin sa schimb conceptiile Europei despre noi

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ai putut sa uiti de pasca??? E cel mai specific fel de mancare romaneasca de Pasti! (desi nu stiu daca e originara din Romania). Oricum, stiu ca se gateste, in mod normal, doar de Pasti, pe cand cozonacul se face si de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu, dar eu personal nu ma pricep (nici nu am incercat), iar mama deja a fost supraom cu tot ce mi-a trimis

    RăspundețiȘtergere
  5. salamul de sibiu nu e marca (cred) e un sortiment. Salam de sibiu poate face si caroli si Angst si cristim si mai stiu eu cine....
    la fel si cascavalul de rucar....

    RăspundețiȘtergere
  6. e un domeniu mult prea vast pentru mine:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai putea foarte bine fi ambasadorul Pastelui in Europa:):D

    RăspundețiȘtergere
  8. Alex:"dar am citit pe blog k i-ai dat gata cu bucatele;;)"

    RăspundețiȘtergere