e mag

">

vineri, 7 ianuarie 2011

To celebrate or not to celebrate? -Sf. Ioan


O intrebare care probabil le macina pe multe Oane: sarbatoresc si ele onomastica de Sf Ioan?
De multi ani am asteptat vesele aceasta zi pentru a fi felicitata de cei dragi. Cand trecea ziua si observam ca urarile de bine au venit doar din partea unor alte Oane, incepeam sa ii urechesc pe cei care au uitat. Si le spuneam raspicat: ai uitat ca azi e ziua mea. Si aproape unanim primeam raspuns: dar nu se tine, esti Oana!
Contraargument: de ce Oana nu se sarbatoreste de Sf Ioan, dar Geta se sarbatoreste de Sf. Gheorghe?
Am primit o alta explicatie de la o alta Oana, care s-a aflat ceva timp in cautarea raspunsului. Ei i-a spus un calugar ca nu se sarbatoreste acum onomastica, ci prin vara, cand in calendar se serbeaza Sf. Ioana. Si mai mare incurcatura. Deci...nu litera lipsa nu ne ofera dreptul patronului Sf. Ioan, ci genul nostru. Hmmm..Contraargument: Dar Paula de ce sarbatoreste de Sf Pavel?
Cum ai da-o, eu astazi simt ca este ziua mea. Mai am un avantaj pentru a convinge lumea, pe care nu toata lumea il are. Initiala tatalui meu este I, de la Ioan, bineinteles( La multi ani, tata!), iar numele meu devine: I.Oana.
Sa lasam urarile sa vina la mine!
La multi ani, Ioani si Ioane, dar mai presus, La multi ani, dragele mele Oane.
Sursa: ele.ro

6 comentarii:

  1. La multi ani, Oana!!! Azi, si in toate zilele anului!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Oana! legat de spusele calugarului, eu nu am vazut in calendar sa existe Sf. Ioana!dar o fi..:-??

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo....gut, gut :) La multi ani in primul rand :).Simt nevoia sa comentez pentru ca ma regasesc ca personaj in povestioara ta :P Da, am intrebat pe cineva ''avizat'' cu privire la sarbatorirea Oanelor si mi s-a zis ca ziua de 27 iunie e cea mai indicata in acest sens. In fine...daca va uitati in calendar, pe 27 iunie se sarbatoreste Sfanta Ioana mironosiţa. Prin urmare daca Oana se sarbatoreste de Sf Ioana iar Ioana se sarbatoreste de Sf Ioan .... situatia e cat se poate de clara :D .Acum depinde de fiecare. Eu de exemplu nu am sarbatorit niciodata in adevaratul sens al cuvantului, insa nici nu resping felicitarile :D
    Cu drag,
    Oana :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe tine te-am parafrazat in povestioara:p La multi anI!

    RăspundețiȘtergere
  5. ANONIM: la multi ani oana
    si asta nu pt ca ai facut atata galagie ca e sf ion si ar trebui sa ti sa spuna la multi ani ci pt ca te iubesc :*

    RăspundețiȘtergere