e mag

">

miercuri, 6 octombrie 2010

Rom-ul autentic nu mai este autentic

Dupa cum v-am spus, am fost plecata pentru 14 zile din tara. Cand m-am intors, in timp ce mergeam cu taxi-ul de la aeroport la gara am vazut o reclama luminoasa ce prezenta noul Rom, dar scandal, era cu steagul american. Am avut senzatia ca am fost plecata 10 ani din tara si ca s-au schimbat atat de multe, printre care si unul care devenise, din punctul meu de vedere brand romanesc ce ne reprezenta cat de cat peste granite.
Au avut acum cativa ani niste reclame cu iz comunist tocmai pentru a reflecta faptul ca a fost aproape de roman timp de decenii, la bine si la greu si ca au o reteta originala. Relativa longevitate a brandului si steagul Romaniei de pe ambalaj m-a determinat sa daruiesc de multe ori aceasta ciocolata Erasmusilor in semn de suvenir romanesc. Unul si-a lipit ambalajul pe perete si apoi pe bicicleta, si repet, era steagul Romaniei, nu al SUA.
Si buimacita de ideea total neinspirata a echipei de promovare, am incercat sa gasesc explicatii in privinta scopului ei. Am gasit acest articol pe Wall-Street in care din cate am inteles acest lucru s-a facut tocmai pentru a starni un val de patriotism din partea romanului. Probabil la cererea noastra vor reveni la vechiul ambalaj. Deja este un grup pe Facebook, Vrem ciocolata Rom Autentic inapoi, la care am dat Like si eu acum cateva zile.
In concluzie, oricat de mult am fi dezamagiti de tara noastra, nu cred ca multora dintre noi le-a suras aceasta rebranduire. Sunteti de acord cu mine?

10 comentarii:

  1. wine utopia:ai niste probleme existentiale foarte profunde =)) exaaaaact ciocolata rom duce romania pe rapa

    RăspundețiȘtergere
  2. @killer: cat astepti greselile mele de tehnoredactare:P dar mi le asum. mc de corectura

    RăspundețiȘtergere
  3. poate sa aiba si steagul guatemalei ca tot naspa mi se pare ciocolata aia =))

    RăspundețiȘtergere
  4. True! E naspa... dar campania de promovare, va spun sincer, e GENIALA!!! Nu am mai avut atat reclama de cand s-au infiintat. Daca ramaneau la vechiul ambalaj, ramaneau nebagati in seama. Acum stie tot poporul despre ROM. Chiar si cu steagul american. Cand vor reveni la cel romanesc, vor sparge vanzarile. E GENIAL , repet!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nationalism in vremuri de globalizare. Oana s-ar supara pe mine dar nu conteaza ca oricum nu m-a suportat niciodata:)) Daca ti se cere repede sa spui un fruct, o culoare si un poet, sigur raspunzi mar, rosu si eminescu. Campania asta de publicitate negativa e ca filmul Codul lui da Vinci. Prost dar mediatizat. Manipulare prin atac la principiile de baza cu care te-ai nascut. E la mintea cocosului ca asta e ideea , sa revina la ambalajul traditional , plini de satisfactie ca au indeplinit dorinta poporului! Praf in ochi ca noile tipuri de promisiuni electorale! E mai genial Boc atunci cand , drept favoare si realizare , ne prezinta faptul ca nu micsoreaza pensiile in 2012. In mintea Oanei acest lucru e de luat in seama si o pune pe ganduri. Cu cine sa voteze? Am ajuns in clipa in care ne bucuram ca nu se intampla ceva mai rau! E mai lesne sa fii apreciat daca infometezi pe cineva, sa te vada ca pe un dumnezeu cand ii arunci un ciolan , decat sa il obisnuiesti in mese copioase fara sa-l mai poti ademeni cu nimic. Asa ca oana vei cumpara Rom, satisfacuta de campania anti steagul american, bucuroasa ca nu ti s-a furat un brand ,cand de fapt iti furi caciula singura! Te-am atacat pentru ca nu voiam sa apara wineutopia pe aici. Era o afirmatie privata!

    RăspundețiȘtergere
  6. itic era vecin cu gheorghe!
    ba ovreule zice ghitza! nu mai suport amaru ei de viata! stau cu 6 copii si nevasta intr-o singura camera. e foarte greu, nu ma odihnesc,nu pot da randament la munca , nu nimic!
    Stiu eu solutia, zice itic.
    ia zii!
    pai inainte sa te duci la culcare baga calul in camera si va fi mai bine! zis si facut!
    A doua zi gheorghe cu cearcane la ochi , nervos il apostrofeaza pe itic peste gard! ba nataraule ce sfat a mai fost si asta? am zis ca mor si de la putoare si de la ingramadeala.
    itic> n-a functionat? hmmmmm! pai daca n-a functionat baga si vaca in casa. fa cum iti spun eu si ai incredere in mine!
    a treia zi , gheorghe si mai nervos.
    e prea de tot itic, imi vine sa-ti iau ciolanele la dramaluit ca ti-ai batut joc de mine!
    stai ma gheo! mai ai o sansa. ai gaini?
    da, am vreo 50.
    pai baga-le si pe alea in camera si promit ca-ti va fi mai bine. se incumeta gheorghe si baga si gainile in casa.
    a 4-a zi nici nu-l mai saluta, sare gardul la el si-l ia de gat.
    ba itic da` tu crezi ca-ti bati joc de mine asa fara sa iti pocesc mutra?
    usurel vecine! ia scoate acum si calul si vaca si gainile din casa si vorbim maine sa-mi spui cum ai dormit!

    asta-i pe intelesul tau draga;;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @wine utopia si afirmatiile private: http://plouacusoare.blogspot.com/2010/01/seceta.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Liviu: pe bune? chiar nu mai este autentic???
    are gust de mars?

    RăspundețiȘtergere
  9. ha ha ha deja a aparut reclama in care spune ca e doar o gluma ` Rom ramane Rom cu tot cu ambalaj . Sunt un tip glumet si atat ` Senzatii tari romanesti`

    RăspundețiȘtergere