e mag

">

joi, 27 mai 2010

Sange si ciocolata

sau Blood and Chocolate.
Un film care se bazeaza in fond pe o poveste cliseu, cu varcolaci si iubire imposibila. De ce mi-a atras totusi atentia si se afla pe acest blog? Pentru ca este filmat in Romania. In timp ce filmele romanesti promoveaza o imagine deplorabila si balcanica a tarii noastre, regizorii straini vin aici tocmai pentru ca au posibilitatea sa aiba cadre unice. Poate nu este cel mai bun film al tuturor timpurilor, dar nici nu va irositi 2 ore din viata daca il urmariti. Pe fete le pot convinge mai usor sa il vada si asta pentru ca il pot admira in toata splendoarea lui de mascul alfa pe Olivier Martinez. Pe baieti..nu stiu, poate actrita Maria Dinulescu, de care va spuneam acum aproape un an ca a jucat in videoclipul Peace a celor de la Depeche Mode.

5 comentarii:

  1. Foarte frumos... mai ales coloana sonora ce contine piesa Stand My Ground (within tempation).

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut absolut din intamplare filmul intr-o noapte la tv, dar se gaseste si pe dvd. In afara de draguta poveste de dragoste dintre un om si o varcolacita (sic!), filmul reuseste sa redea o alta imagine a Bucurestiului decat cea pe care ne-am obisnuit deja sa o vedem in filmele romanesti. Urmarind acest film, cei de "afara" vor putea vedea ca romanii nu au in cap doar mentalitatile si tarele de dinainte de '89, ci sunt oameni care mai merg la un restaurant, la o terasa, care citesc o carte. De asemenea, sunt prezentate locuri frumoase din Bucuresti, infatisand orasul drept un loc in care o poveste romantica de dragoste se poate desfasura, pe picior de egalitate cu Roma sau Praga. Este una din cele mai bune reclame facute capitalei Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai descris chiar mai bine decat mine ceea ce doream sa exprim prin acest post

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acceasi parere ca sunt prezentate locuri frumoase din Bucuresti, infatisand orasul drept un loc in care o poveste romantica de dragoste se poate desfasura, pe picior de egalitate cu Roma sau Praga. Este una din cele mai bune reclame facute capitalei Romaniei....

    RăspundețiȘtergere
  5. Este interesant cum realizatorii straini ai unui film reusesc sa prezinte Bucurestiul: un oras plin de farmec si frumuseti, numai bun pentru o poveste de dragoste. Dupa cum bine a remarcat antecomentatorul din 12 iunie 2011, Bucurestiul este pus pe picior de egalitate cu Roma sau Praga. Cred ca ar trebui ca si filmele romanesti sa inceapa sa fie mai pragmatice si sa prezinte lumii lucruri frumoase despre Romania, si sa incetam sa mai facem apologia uratului, a ilogicului si a stupidului asa cum am facut pana acum.

    RăspundețiȘtergere