e mag

">

duminică, 14 februarie 2010

Povestiri din Parma



Azi a fost o zi plina. M-am trezit ca niciodata la ora 7.30 si am inceput sa imi fac de treaba prin apartament. Dupa ceva curatenie, am luat impreuna cu Ana polonezul si l-am rugat sa ne arate drumul spre facultate. De la ora 12.00 pana la ora 21.00 am mers incontinuu si sunt mai mult decat incantata de ceea ce am vazut.
Zilele acestea este carnaval in Parma si majoritatea copiilor sunt costumati pe strada. Din cand in cand te intalnesti cu o caravana de personaje costumate care ajunca cu confetti in tine, insa spiritul sarbatorii este extraordinar. Dupa ce am batut strazile organizat, ne-am intalnit cu Chiara, o studenta italianca, ce a convocat la intalnire inca 2 francezi, o turcoaica si o englezoaica. Ceilalti sunt mai mult decat ok. Ceea ce este de remarcat in Italia este ca ei au un centru de informare pentru tineri, unde poti avea acces la internet, sau poti afla multiple informatii despre cazare, locuri de munca, meditatii, spectacole, etc. Admir si faptul ca au o biblioteca internationala, unde pe baza buletinului obtii o legitimatie cu care poti imprumuta carti in multiple limbi. Cu aceeasi legitimatie poti imprumuta si filme italiene. Bineinteles, pe gratis.
Cladiri frumoase, curatenie si multe biciclete.
Probabil imi voi cumpara si eu o bicicleta, insa nu stiu sa merg pe ea. Daca cineva va avea rabdare sa ma invete, chiar imi doresc sa mai bifez o activitate noua in Parma. Majoritatea folosesc biciclete, iar locatiile care ne intereseaza pe noi sunt destul de departate. Deci, ma voi decide daca imi voi nenoroci precum azi picioarele sau daca voi da ceva banuti pe bicicleta.
Abia astept sa merg la opera, teatru, muzee si ceva distractie:D
Insa de luni incepe scoala si va fi o adevarata provocare pentru mine sa studiez in limba italiana, din moment ce inteleg aproape tot din ceea ce mi se spune, insa imi e greu sa ma exprim in aceasta limba.
Va trimit cele mai frumoase ganduri din Parma, insotite de o poza din Piata Garibaldi si una cu niste spiridusi simpatici.

3 comentarii:

  1. acum articolul e insotit de 2 poze....;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum a fost prima zi de scoala?Mail as soon as possible.PUP!Simona O:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu a spus: "cum sa dai bani pe bicicleta ma.....n-ai un cleste de taiat lacate?:))"

    RăspundețiȘtergere