e mag

">

vineri, 27 martie 2009

Ora Pamantului

Pamantul, cel de care suntem obisnuiti sa ne bucuram zi de zi are nevoie de solidaritatea noastra. Nu ne cere sa ne reintoarcem in pesteri si sa trasmitem mesaje prin salve de tun. Doreste sa economisim cat putem energia pe care el ne-o ofera. Iar un prim pas in educarea noastra in aceasta directie il reprezinta participarea activa la evenimentul mondial, numit Ora Pamantului. In ce consta aceasta campanie..nimic mai simplu. La ora 20.30, trebuie sa renuntam la electricitate pentru o ora. Studiile au aratat ca se "cruta" o cantitate foarte mare de energie, ce se rasfrange direct asupra mediului inconjurator.
Din pacate, aceasta campania s-a suprapus cu meciul Romania- Serbia si nu cred ca microbistii vor renunta atat de usor la vizionarea placerilor lor, dar le propun sa se adune cat mai multi, si sa tina cat mai putine televizoare deschise.
Ma bucur sa constat ca foarte multe institutii empatizeaza cu "Ora Pamantului". Sunt mandra ca Antibiotice Iasi renunta la electricitate timp de o ora, pentru a demonstra intregii comunitati ca se poate.
Nu stiu daca va avea un impact puternic asupra noastra aceasta experienta, insa, va invit ca pe 28 martie 2009( si nu numai), la ora 20.30 sa inchideti orice sursa de lumina din casa si sa scoateti toate aparatele electrocasnice din priza, deoarece acestea consuma foarte multa energie si cand sunt in stand by. Profitati de aceasta ora si meditati asupra lucrurilor cu adevarat importante in viata voastra: familia, prietenii, sanatatea ta si a mediului.

P.S. Dragi prieteni, poate ne intalnim maine la o plimbare sub clar de luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu