e mag

">

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Eu si Adrian Mutu

Ce am in comun cu Adrian Mutu? Faptul ca am poposit pentru ceva timp in Parma. Eu ca sa ma formez pentru viata, el ca sa joace pentru echipa de fotbal a acestui oras. Nu de putine ori m-am intrebat daca si el isi petrecea serile in aceleasi cluburi sau parcuri ca si mine sau in ce zona a stat pe timpul contractului cu FC Parma.
Din pacate, talentul si-l iroseste pe scandaluri, iar in domeniul sau, anii tineretii sunt mai importanti decat in altele, deoarece varsta nu iti permite sa mai faci performanta pe teren dupa 40 de ani.
Eu sper ca Adrian sa isi revina si sa auzim numai de bine de el, ca doar e parmegian de-al meu:P

joi, 28 octombrie 2010

OneNightStand

De la inceput, vreau sa precizez ca punctul meu de vedere nu doreste sa blameze pe nimeni care apeleaza din cand in cand la aventuri de o noapte.
Vreau doar sa spun de ce EU nu ma regasesc intr-o relatie libertina. In primul rand, pentru ca simt ca imi refuza trairile intense pe care le simti la inceputul unei relatii. Nu spun ca trebuie sa avem doar relatii serioase, dar cred ca este nevoie de mai mult de o noapte pentru a dori cu adevarat o persoana si pentru a face unele jocuri ale seductiei care iti fac inima sa bubuie, mai mai sa iti iasa din piept.
Pentru mine, primul sarut cu o persoana este o dovada a acceptarii reciproce, acceptare care ne da emotii foarte mari, de neinlocuit. Insa daca te saruti cu o persoana necunoscuta intr-un club, temerile unei eventuale respingeri, urmate de un succes dulce, se vor estompa sau chiar vor disparea. De ce? Pentru ca partenerul nu se lasa prea greu convins, ghidandu-se in general dupa aspectul fizic. Probabil uneori ai nevoia de o confirmare a faptului ca esti inca atragator/re. Dar nu e mai simplu sa intrebi pe prima persoana care iti iese in cale? Pentru mine, sarutul constituie in continuare intimitate. Nu il ofer oricui si nu il accept de la oricine.
Daca e o persoana cunoscuta, iar nu ma vad facand acelasi lucru. De ce? Pentru ca nu stiu daca pentru amandoi este clar de la inceput statutul de aventura al micei noastre escapade nocturne.
Repet, nu judec pe nimeni, este in fond vorba de alegerea fiecaruia, dar cred ca tare frumos e sa cunosti treptat o persoana si sa iti pui la bataie tot arsenalul pentru a o cuceri.
Chiar sunt curioasa ce credeti despre One night stand si nu va sfiiti sa imi largiti orizonturile.

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Flor de Lis

Nu, stati linisti, nu va prezint vreo stire despre cuplul monden Lis, ci va reamintesc melodia cu care Portugalia a participat la Eurovision in 2009 si cu care a strans 57 de puncte cu ajutorul carora a ajuns pe locul 15. Oricum, mai bine decat ritmurile noastre balcanice, nu e asa?
Melodia se numeste Todas as Ruas do Amor si am remarcat-o de atunci. Intotdeauna am admirat acest popor pentru ca a stiut sa isi iubeasca si sa isi promoveze traditiile. Nu se sfiesc sa cante in limba lor materna, chiar daca participa la un festival european, as putea spune chiar international, prin prezenta Israelului in concurs.
Nu de putine ori au participat cu melodii in stilul lor unic, fado si, desi nu au castigat nicioadata competitia, au avut totusi ceva locuri pe podium, aidoma Romaniei.

Eu chiar cred ca trebuie sa luam exemplu de la ei si sa fim si noi mandri de tara noastra care, daca ii dam posibilitatea, ne poate delecta cu multe peisaje minunate.

miercuri, 13 octombrie 2010

Ucraina are talent

Astept cu nerabdare sa vad cu ce ne vor uimi romanii nostri in emisiunea omoloaga, dar pana atunci va impartasesc acest filmulet cu cea care a castigat competitia in 2009.
Am savurat fiecare clipa al demonstratiei ei si nu pot spune ca, desi nu ii cunosc pe ceilalti participanti, ea merita sa castige. Nu cred ca poate exista ceva mai inedit si mai bine pus in valoare decat ceea ce a facut ea in 8 minute.

Credeti ca romanii vor putea sa se ridice la inaltimea asteptarilor unui astfel de concurs? Nu de alta, dar imi amintesc de Gong Show, care trebuia sa aiba un format asemanator si rar vedeai ceva care sa iti atraga atentia.
Bonus: o alta reprezentatie a frumoasei ucrainience

duminică, 10 octombrie 2010

Dora Gaitanovici- Care pe care

Va prezentasem acum cateva saptamani melodia Cancao do mar, cantat de Dolce Pontes, Amalia Rodrigues si Sarah Brightman. Totul a pornit de la Dora Gaitanovici, pe care o prietena de a mea a vazut-o la Festivalul Mangalia si mi-a atras atentia asupra ei, deoarece canta in limba portugheza.
Ce pot sa spun? Aceasta fata jongleaza cu sunetele, aproape la fel de ireal ca cele pomenite mai sus. Sa speram ca isi va pastra vocea si atunci cand va creste si ca ne va incanta si pe viitor cu trilurile sale.

Apropo de triluri, probabil tineti minte ca am facut lobby pentru melodia Lie, Ciocarlie. Se pare ca aceasta melodie consacrata de Maria Ciobanu reprezinta o modalitate pentru multi de a-si etala calitatile vocale.

Felicitari, Dora, si la mai mare! Sa auzim si de acum incolo de tine.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Nadia Comaneci, Monica Barladeanu si Lost

Desi Lost este un serial care a pastrat multe persoane de pe intreg globul in fata televizoarelor si calculatoarelor, eu am preferat sa imi petrec timpul cu altele, gen Prison Break, Heroes, Dexter, True Blood..etc.
Dupa ce m-am intors din Italia mi-am dat seama ca nu sunt prea multe lucruri interesante de facut aici( paranteza:D deoarece am pierdut legatura cu multe persoane in aceste luni si pentru ca facultatea inca nu era inceputa. Nu vreau sa fiu acuzata ca desconsider activitatile posibile in Romania), asa ca m-am apucat de Lost.
Este un film destul de labartat ca poveste si ma oboseste de multe ori. Chiar nu ma tine pe jar precum alte serii, probabil si pentru ca am devenit un consumator mai "rafinat".
Insa am putut remarca 2 prezente romanesti in aceasta serie multpremiata. In ordine cronologica, Monica Barladeanu, care a avut un rol frumusel intr-un singur episod si Nadia Comaneci, care a avut un rol de 5 secunde. In a treia serie, un personaj rus are o pisica pe nume Nadia si spune ca a intitulat-o asa dupa Nadia Comaneci, cea mai mare gimnasta a lumii. In timp ce explica, cadrul se da pe un afis din camera lui, cu Nadia pe barna. Chiar m-am simtit mandra din nou, deoarece ambele romance au fost la inaltime, fiecare in domeniul sau. Desi Monica Barladeanu nu mi se pare o actrita excelenta, trebuie sa recunosc ca joaca mai bine in limba engleza decat in romana, iar Nadia...se pare ca va ramane in memoria multora de acum incolo. Din pacate, am o vaga senzatie ca americanii au considerat dupa acest episod ca Nadia Comaneci este rusoaica.
Am ajuns pana acum la seria a treia, iar daca pe mai departe voi intalnit alte prezente romanesti, va voi anunta.

miercuri, 6 octombrie 2010

Rom-ul autentic nu mai este autentic

Dupa cum v-am spus, am fost plecata pentru 14 zile din tara. Cand m-am intors, in timp ce mergeam cu taxi-ul de la aeroport la gara am vazut o reclama luminoasa ce prezenta noul Rom, dar scandal, era cu steagul american. Am avut senzatia ca am fost plecata 10 ani din tara si ca s-au schimbat atat de multe, printre care si unul care devenise, din punctul meu de vedere brand romanesc ce ne reprezenta cat de cat peste granite.
Au avut acum cativa ani niste reclame cu iz comunist tocmai pentru a reflecta faptul ca a fost aproape de roman timp de decenii, la bine si la greu si ca au o reteta originala. Relativa longevitate a brandului si steagul Romaniei de pe ambalaj m-a determinat sa daruiesc de multe ori aceasta ciocolata Erasmusilor in semn de suvenir romanesc. Unul si-a lipit ambalajul pe perete si apoi pe bicicleta, si repet, era steagul Romaniei, nu al SUA.
Si buimacita de ideea total neinspirata a echipei de promovare, am incercat sa gasesc explicatii in privinta scopului ei. Am gasit acest articol pe Wall-Street in care din cate am inteles acest lucru s-a facut tocmai pentru a starni un val de patriotism din partea romanului. Probabil la cererea noastra vor reveni la vechiul ambalaj. Deja este un grup pe Facebook, Vrem ciocolata Rom Autentic inapoi, la care am dat Like si eu acum cateva zile.
In concluzie, oricat de mult am fi dezamagiti de tara noastra, nu cred ca multora dintre noi le-a suras aceasta rebranduire. Sunteti de acord cu mine?