e mag

">

vineri, 26 februarie 2010

sâmbătă, 20 februarie 2010

Fun?

Am venit in Italia atat pentru a invata dar si pentru a ma distra. Dupa cateva zile moarte, in care m-am uitat la filme, a venit vremea distractiei. Oare?:))
Modul de distractie al italienilor nu imi place nici pe departe. Se comporta precum oamenii din crasme noaptea. Stau toti in afara unui bar cu bautura in mana si sunt si foarte zgmotosi. Nu stiu cum oameni in toata firea pot sta ca niste caini sa bea o bere din picioare:P. Dincolo de asta, nu am vazut pe nimeni sa vrea sa danseze...hmm...iar noi, Erasmusii, chiar suferim.
O chestie draguta care imi place totusi la italieni este ideea de a servi un aperitiv seara, iar tu trebuie sa platesti doar bautura, in acesti bani fiind incluse gustari cate vrei tu. Asadar, daca esti infometat rau, e locul ideal:P
Maine ar trebui sa ma duc sa invat sa merg pe bicicleta. Nu stiu de ce, dar sunt foarte sceptica. Dar vedem. Va tin la curent>:D<.

duminică, 14 februarie 2010

Sfantul Valentin

Desi e o sarbatoare importata si starneste dese polemici, Sfantul Valentin tot ma face sa meditez asupra iubirii si a ceea ce ar trebui sa insemne ea pentru noi. Acest filmulet reflecta faptul ca iubirea e cea care da sens unei vieti, insa aceasta poate dainui peste ani doar cu ajutorul amintirilor, dar si al copiilor si nepotilor. Cu totii am fost/suntem/vom fi supusi unor incercari grele in aceasta viata, insa trebuie sa stim cum sa ne pastram prietenii aproape si cum sa "perpetaum" dragostea noastra prin intermediul copiilor. Stiu ca aceste ganduri nu sunt pentru o persoana de 23 de ani, insa ma topesc cand vad dragostea din ochii bunicii mele si imi doresc sa ma uit cu aceeasi dragoste si eu in ochii nepotelei mele.
Intr-un final, Sf. Valentin are pentru mine nu este neaparat o sarbatoare a indragostitilor, ci una a iubirii. Insa vreau sa ii urez lui Soso: Happy Valentine's Day cu gandul doar la mine>:D<

Povestiri din Parma



Azi a fost o zi plina. M-am trezit ca niciodata la ora 7.30 si am inceput sa imi fac de treaba prin apartament. Dupa ceva curatenie, am luat impreuna cu Ana polonezul si l-am rugat sa ne arate drumul spre facultate. De la ora 12.00 pana la ora 21.00 am mers incontinuu si sunt mai mult decat incantata de ceea ce am vazut.
Zilele acestea este carnaval in Parma si majoritatea copiilor sunt costumati pe strada. Din cand in cand te intalnesti cu o caravana de personaje costumate care ajunca cu confetti in tine, insa spiritul sarbatorii este extraordinar. Dupa ce am batut strazile organizat, ne-am intalnit cu Chiara, o studenta italianca, ce a convocat la intalnire inca 2 francezi, o turcoaica si o englezoaica. Ceilalti sunt mai mult decat ok. Ceea ce este de remarcat in Italia este ca ei au un centru de informare pentru tineri, unde poti avea acces la internet, sau poti afla multiple informatii despre cazare, locuri de munca, meditatii, spectacole, etc. Admir si faptul ca au o biblioteca internationala, unde pe baza buletinului obtii o legitimatie cu care poti imprumuta carti in multiple limbi. Cu aceeasi legitimatie poti imprumuta si filme italiene. Bineinteles, pe gratis.
Cladiri frumoase, curatenie si multe biciclete.
Probabil imi voi cumpara si eu o bicicleta, insa nu stiu sa merg pe ea. Daca cineva va avea rabdare sa ma invete, chiar imi doresc sa mai bifez o activitate noua in Parma. Majoritatea folosesc biciclete, iar locatiile care ne intereseaza pe noi sunt destul de departate. Deci, ma voi decide daca imi voi nenoroci precum azi picioarele sau daca voi da ceva banuti pe bicicleta.
Abia astept sa merg la opera, teatru, muzee si ceva distractie:D
Insa de luni incepe scoala si va fi o adevarata provocare pentru mine sa studiez in limba italiana, din moment ce inteleg aproape tot din ceea ce mi se spune, insa imi e greu sa ma exprim in aceasta limba.
Va trimit cele mai frumoase ganduri din Parma, insotite de o poza din Piata Garibaldi si una cu niste spiridusi simpatici.

vineri, 12 februarie 2010

Am ajuns:D

Dupa un drum nu neaparat lung cat obositor, am ajuns la destinatie. Am ascultat tot drumul manele(s-a supus la vot repertoriul:P), insa categoric se putea si mai rau. Am schimbat de 2 ori autocarul, o data in Sibiu, unde am asteptat 2 ore:-w si o data in Padova, de unde ne-a luat un sofer care nu stia unde e Parma. Dincolo de ceva emotii, am ajuns in Parma. Ba chiar l-am rugat si pe acel sofer nestiutor sa ma lase la universitate. Numai ca, din pacate, departamentul de relatii internationale nu e la universitate, e pe strada Universitatii. Si am carat jumatate de casa cu mine prin autobuz, iar o femeie mi-a spus sa cobor cu doua statii mai departe. M-am intors, evident, pe jos doua statii si printre alei intunecate am gasit si Departamentul de Relatii Internationale. Insa, din cauza intarzierii autocarului, am ajuns prea tarziu si inchisesera. Nu m-am lasat batuta si am sunat la un numar de telefon. Norocul meu e ca stateau incuiati pe dinauntru si ca am discutat ce era de discutat.
M-am si cazat. Se pare ca sunt singura din apartement, colega mea ajungand in seara asta. Camera e mare, cam goala, insa avem la dispozitie tot ce ne trebuie (cel mai important fiind internetul:P)
Sunt usurata ca am ajuns si de acum trebuie sa ciulesc bine urechile pentru a invata italiana.
Va pup si imi e dor de voi!

marți, 9 februarie 2010

Plec

V-am amenintat de cateva luni bune ca plec. Desi mi-am dorit enorm aceasta experienta, faptul ca plecarea e maine ma sperie teribil. De ce? Pentru ca imi las multe lucruri neterminate aici, pentru ca ma inspaimanta singuratatea, pentru ca unele persoane au nevoie de mine aici. Ma incearca mii de sentimente ce ma impiedica sa ma gandesc cu entuziasm la ce va fi acolo.
Vor fi luni presarate cu lacrimi si sper sa va lipsesc la fel de mult pe cat imi veti lipsi voi.

duminică, 7 februarie 2010

Momentul adevarului

Orice fel de persoana ai fi, e riscant sa te expui in fata a milioane de oameni prin conectarea la un detector de minciuni. In plus, cu totii stim ca poligraful nici nu e considerat proba in instanta, deoarece da rateuri adesea. Insa aceasta blonda si-a asumat toate raspunsurile confirmate de poligraf. Ce a iesit, va invit sa urmariti. Dezastru! Chiar nu as vrea sa fiu in locul ei:D

sâmbătă, 6 februarie 2010

Cel mai trist videoclip pe care l-am vazut vreodata

Asa se numea acest videoclip ce mi-a fost trimis intr-o zi de o vecina. Am ciulit urechile si am cascat ochii si desi eram pregatita pentru ce e mai rau, tot m-a dezarmat pana la urma. Apoi a urmat o perioada in care mi-am obligat, rand pe rand, toti prietenii sa il urmareasca. De fiecare data smulgeam de la ei un oftat sau chiar ceva lacrimi. Cred ca lacrimile au fost varsate pentru ca fiecare dintre noi am vrea sa fim iubite in asemenea hal sau poate ca ne gandim cu totii ca nu am putea sa ne sacrificam pentru persoana iubita. Si totusi, asta inseamna iubirea? Sacrificiu?

miercuri, 3 februarie 2010

Avatar


Voi tine minte aceasta zi. Am scris mai multe posturi decat intr-o lua. Da..imi veti sari in cap si imi veti spune ca nu cantitatea conteaza, ci calitatea..dar odata ce mi-am invartit cheita, trebuie sa imi fac meteahna.
Dragi prieteni, la fel ca toti pustii cu medie de varsta 13 ani, m-am avatarizat. Mi-am uploadat poza si se pare ca asa as arata eu daca m-as uita intr-o oglinda de pe Pandora:P
Pentru ca nu m-ati crezut ca eu sunt domnisoara albastra din imagine, uitati link-ul unde mi-am uploadat o poza cu mine, pe baza careia a fost generata imaginea...CRED:D
http://www.avatarizeyourself.com/?mId=34096328.3


Multumesc, O cunostinta!

Oana, Oana, Oana, nu sunt gay!

Rad de una singura. De ce? Multe coincidente. In primul rand, numele (al meu si al unei prietene). Al doilea rand, tipul seamana bine cu un alt prieten (de-al meu si al prietenei mele:P). In al treilea rand, ei sunt in mansarda.

In concluzie, tipul ii declara Oanei cu patos ca nu este vesel (gay). Frumoasa e tineretea:X


Multumesc, Oana, pentru ca m-ai corectat:P

Romania si Sims

Se pare ca pasionatii de Sims sunt si in Romania. Nu e tocmai cel mai reusit filmulet, dar trebuie apreciat efortul. In plus, ce show ai putea face pt aceasta melodie, daca ea nu a reusit sa impresioneze nici la Eurovision.

Primul film erotic

A se observa ca atunci nu era musai sa fii 90-60-90, ba dimpotriva

La cererea publicului...

...am rezolvat si cu ora. De acum nu aveti de ce sa va mai plangeti, decat cel mult de calitatea post-urilor:P
Si mi-am adaugat si un banner ce rezoneaza cu ideile mele ecologiste:D

marți, 2 februarie 2010

2,5 kilograme de motan


Petronel a fost din nou la veterinar. A crescut si are 2,5 kg. Puiutul a fost deparazitat intern (din nou), vaccinat si laudat. I-am facut si carnet de sanatate. A fost cam stanjenitor momentul in care am fost intrebati numele lui, ba chiar a trebuit sa il repetam de trei ori pana a fi luati in serios:P, insa totul e bine cand se termina cu bine.

Cum sunt fetele?

Filmuletul de scurt metraj Little man, the way girls are reflecta intr-un mod adorabil relatiile dintre baieti si fete. Aceste relatii sunt guvernate, indiferent de varsta, de aceleasi sentimente de intrigare, fascinare si dezamagire.
Din fericire povestea este indulcita de chipul frumos al protagonistilor. Sincer, ma apuca rasu'-plansu' de fiecare data cand revad acest filmulet. Insa ma bucur ca unii isi invata lectia de mici.

P.S. Multumesc Gabriel Z pentru film:D