e mag

">

marți, 27 octombrie 2009

Care pe care?

Fantoma de la opera este un film ce mi-a bantuit copilaria. Era un subiect intrigant, ce nu putea fi privit decat cu spaima de catre Ploua cu Soare de atunci. Dupa ce am mai crescut, am vazut o reecranizare a filmului si am fost impresionata la un alt nivel. In aceasta poveste nemuritoare nu stii cine este personajul negativ sau victima. Nu stii cu cine sa empatizezi si pe cine ai sacrifica daca ai fi regizorul. Insa acest post nu este despre filmul in sine, ci despre coloana sonora.
The Phantom of the Opera a fost cantata de multi artisti de-a lungul vremii..dar eu ii voi mentiona doar 3 variante care sunt in topul preferintelor mele.
Prima este interpretata de catre Sarah Brightman alaturi de nimeni altul decat Antonio Banderas. Cu totii stim ca S. B. canta intr-un mod magistral, dar cred ca nimeni nu se astepta ca A.B. sa faca o figura atat de frumoasa. Nu falseaza, ba mai mult, nu face nota discordanta cu marea artista. De talentul muzical al celor 2 va puteti convinge in urmatorul videoclip:



Cea de-a doua varianta este interpretata de Nightwish, pe vremea cand Tarja inca era solista lor.


Cea de-a treia, dar nu cea din urma este melodia aparuta in reecranizarea de care va vorbeam mai devreme. Emmy Rossum si Gerard Butler interpreteaza melodie intr-un mod mai dramatic, ei intruchipand personajele principale din aceasta poveste. Si aceasta este o varianta care se apropie mult de sufletul meu. Imi cer scuze pentru videoclipul de o calitate scazuta.

vineri, 23 octombrie 2009

Locul 9

Se pare ca cei de la Kienbaum Management Consultants în colaborare cu revista Capital au decis ca Universitatea Al.I.Cuza, Iasi sa se afle pe locul 9 in clasamentul universitatilor din Romania. Chiar nu imi explic cum de pe locul 1, loc ce si l-a pastrat timp de cativa ani buni, aceasta universitate a involuat pana la pozitia 9. Va ofer si restul clasamentului si va las pe voi il consultati si chiar va invit sa imi spuneti parerile vis-a-vis de acest subiect. Eu, in calitate de student roman stiu ca valoarea UAIC ar trebui sa o pozitioneze intotdeauna pe podium. Nemultumiti sunt mai multi ieseni, printre care si cei de la Univ. Tehnica Gh.Asachi, deoarece si ei au o traditie lunga si cadre didactice foarte competente. Cei de la Petre Andrei se pot bucura ca au intrecut celelalte universitati din Iasi. Oricum clasamentul este plin de surprize, asa ca macar una dintre ele sa fie din Cetatea celor 7 coline.
Top 10 Universităţi din România în 2009:

1 Universitatea Babes-Bolyai, Cluj

2 Universitatea din Bucureşti

3 Universitatea Transilvania, Braşov

4 Universitatea Ştefan cel Mare, Suceva

5 Universitatea Lucian Blaga, Sibiu

6 Universitatea Petre Andrei, Iaşi

7 Academia de Studii Economice, Bucureşti

8 Institutul Teologic Romano-Catolic, Bucureşti

9 Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi

10 Universitatea Româno-Americana, Bucureşti
Sursa: Europa FM


Un alt clasament, intocmit de catre Coaliţia pentru Universităţi Curate a ajuns la concluzia ca UAIC se afla in continuare pe podium, aflandu-se la egalitate cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş si UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
"Topul integrităţii universităţilor româneşti":

1. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş - 4 stele

2. UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca - 4 stele

3. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - 4 stele

4. Academia de Studii Economice - 3 stele

5. Universitatea Maritimă din Constanţa - 3 stele

6. Universitatea "Politehnica" din Bucureşti - 3 stele

7. Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti - 3 stele

8. Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava - 3 stele

9. Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport - 3 stele

10. Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi - 3 stele

11. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova - 3 stele

12. Universitatea din Bucureşti - 3 stele

13. Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia - 3 stele

14. Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - 3 stele

15. Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti - 3 stele

16. UMF "Victor Babeş" din Timişioara - 3 stele

17. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara - 3 stele

18. Universitatea de Nord din Baia Mare - 3 stele

19. Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti - 3 stele

20. Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca - 3 stele

21. Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş - 3 stele

22. Universitatea "Valahia" din Târgovişte - 2 stele

23. UMF "Gr. T. Popa" din Iaşi - 2 stele

24. Universitatea Politehnică din Timişoara - 2 stele

25. Universitatea din Petroşani - 2 stele

26. Universitatea de Vest din Timişoara - 2 stele

27. Universitatea "Transilvania" din Braşov - 2 stele

28. USAMV din Cluj-Napoca - 2 stele

29. USAMV "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi - 2 stele

30. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca - 2 stele

31. Universitatea din Piteşti - 2 stele

32. Universitatea din Bacău - 1 stea

33. Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu - 1 stea

34. Universitatea "Ovidius" din Constanţa - 1 stea

35. Universitatea din Oradea - 1 stea

36. Universitatea din Craiova - 1 stea

37. Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu - zero stele

38. Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad - zero stele

39. Şcoala Naţională de Studii Politiceşi Administrative din Bucureşti - zero stele

40. Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa - zero stele

41. UMF "Carol Davila" din Bucureşti - zero stele

42. USAMV din Bucureşti - zero stele
Sursa: Antena 3

Mai mult nu vreau sa discut pe acest subiect, deoarece nu vreau sa fiu considerata partinitoare. Bineinteles ca voi lua ca atare clasamentul care imi gadila mai mult orgoliul:)

luni, 19 octombrie 2009

Worst best man ever

Pentru cei (mai ales CELE) care viseaza cu ochii deschisi la o nunta unica, aveti grija ce va doriti, pentru ca se poate intampla. Acesti doi tineri aflati la inceput de drum si-au propus o ceremonie romantica pe marginea unei piscine. Rezultatul final a fost unul ilar. Dupa ce veti rade cu lacrimi, inspirati adanc cateva secunde si raspundeti sincer la intrebarea: Voi ce ati fi facut in locul miresei?

Blog de Oro



Se pare ca ma mai citeste lumea din cand in cand. http://22visions.wordpress.com/ mi-a oferit un premiu virtual si in semn de recunostinta ofer si eu acest premiu urmatoarelor blog-uri:

http://availablezone.blogspot.com/

http://www.rimel.ro/

http://pitzipoanca.org/

http://cocalari.com/

Bineinteles acest premiu este si un prilej de a mari putin traficul blogurilor. Se pare ca trebuie sa indeplinesc urmatoarele conditii:
1. afişarea premiului; (copy & add photo)

2. afişarea linkului celui care a acordat acest premiu;

3. oferirea lui la 10 bloggeri sau cat doriti dvs.

4. informarea bloggerilor prin mesaj.

Felicitari blogurilor carora le-am acordat premiul. Le citesc cu drag si ma bucur ca le recomand in acest post.

vineri, 16 octombrie 2009

Un cadou

Cine vrea sa faca o fapta buna si sa adopte o pisicuta? Am primit astazi un telefon de la o persoana care stie ca iubesc animalele si m-a intrebat daca nu vreau un pui de pisica( nu mai retin daca e siameza sau birmaneza). Aceasta pisicuta nu are stapan, e foarte blanda si jucausa, dar din pacate calitatile ei nu sunt rasplatite decat cu foamete si batai.
Va rog sa faceti o fapta buna si sa ma anuntati daca o vreti. Fac acest apel catre voi pentru ca eu am deja 2 catei si un motan si chiar nu mai am resurse pentru inca un suflet. Ma bazez pe voi.

Care pe care?

Am revenit cu rubrica mea cea mai draga: Care pe care?

Prin acest post imi voi argumenta afirmatia din ultimul post referitoare la Inna:" sa fie o moldoveanca originara, pentru ca originala nu mai are cum".

Melodia Amazing mi se pare cea mai reusita dintre cele cantata de ea. Dar se pare ca nu ea a fost cea care a cantat-o prima, ci Anca Badiu. Ce e drept, ma bucur ca a preluat-o Inna, pentru ca a facut-o faimoasa. Varianta Ancai Badiu ma adoarme si de aceea evit sa o ascult. Insa va las si pe voi sa le comparati pe cele doua si sa acordati credit celei care va place mai mult.

Inna- Amazing




Anca Badiu- Amazing

INNA moldoveanca

O fi bine, o fi rau? Ce mai conteaza? Za internasional artist a cantat o melodie din Moldova, ca un omagiu adus locurilor copilariei ei. Dragut gest. Iar melodia a sunat chiar bine in varianta ei. Ce sa ii faci? Daca toata Europa a acceptat-o cu bratele deschise, de ce nu am proceda si noi la fel?

Data viitoare astept sa cante Trandafir de la Moldova, pentru a fi o moldoveanca originara, pentru ca originala nu cred ca mai are cum.

joi, 1 octombrie 2009

Cine credea ca se va reinventa?



Melodia Deja vu ne-a asaltat tot anul, ba din terase, ba de pe la radio si TV. Nu am dat niciodata atentie solistilor, deoarece pentru mine sunt toti o apa si un pamant, mai ales pentru ca melodiile lor au acelasi sound pur romanesc, ce se pare ca e foarte COOL in tari straine:).

Am fost destul de mirata cand am aflat cine este Bob Taylor. OMG. E cel care se facea frecvent de ras cantand "Am nevoie de o femeie care sa stie meserieeee". Oh da.

E chiar Fizz. Cine ar fi crezut ca personajul imblanit si in plina vara va putea sa revina cu un hit care sa nu fie ridiculizat precum celelalte melodii ale sale de pe vremea cand isi spunea Fizz?
Insa asta nu e tot. Se pare ca Fizz-Bob Taylor are planuri mari:
"Deoarece nu suporta non-valorile, oamenii ingamfati si ipocrizia, artistul a infiintat o campanie impotriva fitelor, odata cu lansarea oficiala a site-ului www.bobtaylor.ro. Cei care doresc sa se alature acestei miscari, sa sustina aceasta cauza si sa transmita mai departe acest mesaj, ii pot scrie artistului pe yahoo messenger (djbobtaylor) sau pe adresa de mail: dj @bobtaylor.ro"

Eh nah. Cam ciudat sa il aud tocmai pe el declarand asta.

Oricum ar fi, nu pot decat sa ma bucur ca macar a constientizat ca blana de nurca si blink blink-urile nu erau pentru el. Go Go, Fizz:))

Sursa: Bob Taylor