e mag

">

vineri, 27 februarie 2009

Animale mai destepte decat unii care se numesc oameni:-"

Acesta cred ca este porcusorul meu preferat..




Iar acest papagal are o dictie mai buna si decat mine uneori:P

Vinerea Mare

Nu..nu e Vinerea dinaintea Pastelui. E ziua de azi, cand am implinit un an de relatie alaturi de prietenul meu. Un an de bucurii si de sentimente cat mai diverse, incununat de o zi culinara de exceptie ... La Multi Ani!

miercuri, 25 februarie 2009

Viata, Libertate, Proprietate, Egalitate..

Despre acestea am invatat inca din clasa a 5a ca sunt drepturile fundamentale ale omului. Si eram chiar mandri de evolutia societatii si bucurosi ca ne-am nascut intr-un secol civilizat. Asta, bineinteles, pana la proba contrarie, care nu a refuzat sa apara. Si anume, CIP-urile RFID, care incet incet castiga din ce in ce mai mult teren in viata actuala.
In aparenta, nimic daunator; suntem momiti de avantajele ce ne sunt prezentate, care, din dorinta de obiectivitate, vi le voi enumera si eu:
  • din punct de vedere economic si comercial: usureaza, scurteaza si eficientizeaza considerabil procesul de productie
  • din punct de vedere militar: servesc cu mare precizie atingerea obiectivelor militare, precum si a celor de spionaj
  • din punct de vedere al evidentei, identifcarii si ajutorul unei persoane in caz de urgenta

Insa, dezavantajele atarna mai mult in balanta echitatii:

  • informatiile din memoria cip-ului pot fi citite de catre orice cititor, nu doar de catre cele specializate. Astfel, cu un singur calculator performant, orice date, oricat de criptate ar parea, pot fi sparte intr-un timp extrem de scurt( cel mult 4 ore) si chiar falsificate
  • se va sti in orice clipa unde suntem, cu cine suntem, timpul petrecut in anumite locuri si alte date, ce vor fi folosite dupa bunul plac al posesorilor acestor baze de date.
  • microcipurile la animale au provocat cancer in aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Tesutul cancerigen a aparut intotdeauna in jurul cipu-ului RFID
  • cip-urile sunt sensibile la anumite tipuri de radiatii ori contactul cu surse incarcate de electricitate
  • cel are va refuza cip-urile din varii mative, va fi lipsit de serviciile publice, care cer o identificare la baza de date, generand astfel o izolare si instrainare sociala. Deci persoanele fara cip nu exista
  • cip-urile sunt o sursa de informatie gratuita pusa la dispozitie pentru serviciile de spionaj la toate nivelurile, iar datele personale pot fi deturnate in diferite scopuri sau facute public fie din neglijenta, fie intentionat
  • pe termen lung pot fi un pericol real. De ex, daca ai o baza de date cu amprente si pentru a intra in sistem este nevoie de amprenta unei persoane, nu trebuie sa fie persoana acolo, poti sa iei din baza de date a politiei amprenta ei. In mod paradoxal, cipurile biometrice diminueaza siguranta unei tari.

Si ar mai fi, dar sigur le-ati aflat din mass media.

Aceste dezavantaje le-am preluat dintr-un pliant pe care l-am primit la o conferinta tinuta de niste preoti in scopul incetarii implantarii de cip-uri.

Poate noi credem ca aceasta problema nu ne priveste, pentru ca ne putem lipsi de pasaport. Dar se pare ca lucrurile nu se opresc aici. De la 1 ian 2009 se emit permise de conducere cu cip RFID, iar din 2011 se doreste eliberarea cartilor de identitate cu acest"mecanism", care dincolo de faptul ca ne expune intreaga viata, mai este si purtator de codul "666".

Sunt destul de miscata de acest eveniment si chiar imi doresc sa nu ajung in fata luarii unei decizii de acest calibru: libertate VS bunastare

Un Zambet...

V-am spus ca incurajez voia buna si cred in calitatile curative ale rasului. Cu o floare nu se face primavara, dar cu un zambet dispare un rid( cel putin asa imi place sa cred:P):


Nevasta unui detinut in audienta la directorul penitenciarului:
- Domnule director, am venit aici sa va rog sa-i dati barbatului meu o munca mai usoara.
- Dar, doamna, barbatul dumneavoastra lipeste etichete pe sticle...
- Nenorocitul, mie mi-a zis ca sapa la un tunel.

***
In plina iarna, in apartamentul unei familii care a cerut decuplarea de la centrala care furniza energie termica si electrica, un reporter intreaba:
- Ce faceti daca va este frig?
- Ne strangem in jurul lumanarii.
- Dar daca este foarte frig?
- Ne apropiem si mai mult de ea.
- Dar daca este ger, cu temperatura sub minus 20 de grade Celsius?
- In acest caz, aprindem lumanarea...

Muzica ruseasca nu se dezminte





Am descoperit, de curand, ce-i drept, acest cantaret cu o voce minunata, care atinge 5 octave. Cand m-am interesat de viata si activitatea lui, am aflat ca este nascut in Odessa si ca are un monument in Shanghai. Muzica lui este folosita in unele clinici pentru stabilizarea tensiunii in perioada de reabilitare a bolnavilor.

Ce as mai putea spune, decat ca acest artist ne incanta atat cu vocea sublima, cat si cu chipul luminos.

luni, 23 februarie 2009

Partea plina a paharului

Suntem o natie de pesimisti. Asa ne-am invatat sa fim. Am prins din zbor o atitudine revoltata si de multe ori nu stim daca "dracul e atat de negru precum pare". Insa, pentru a mai descreti niste frunti, voi incerca sa postez unele filmulete sau bancuri. Nimic nu e mai buna decat o zi inceputa cu un zambet. Si nu uitati sa va bucurati de ploaia cu soare

Bine v-am gasit!

Am rasfoit de ceva unele bloguri si tot timpul aveam ceva de adaugat. Nu imi placea aciditatea unora si dezinformarea lor. Si cum nu puteam sa ii critic in propria lor casa, m-am hotarat sa imi fac si eu un blog, mai mult pentru inimioara mea. Nu am crezut ca voi fi atrasa si eu in "valtoarea" blogurilor, dar chiar ma incita ideea de a se discuta pe marginea parerilor mele. Asadar, bine v-am gasit si sper sa fie intr-un ceas bun!